MusicPlaylist

"Sejak hari pertama, kita dijadikan,

telah tertulis segala nasib kita

di luh mahfuz. Buruk baiknya kita tak tahu. ,

Tapi kita perlu

berusaha memenuhi kemahuan hidup kita"

CAHAYA

Tuesday, August 17, 2010

RAMADHAN KARIMMM... DAN KONVO

my lovely sisters..de, adik n angah


Rasanyer dah bersawang dah blog ni....sunyi dari bebelan saya yang tak bertepi..cewah..bknnya xnak post something..dlm otak ni byk sgt nk post nk kongsi dengan semua tapi tulah kekangan masa yg ada...di kesempatan ni rasenyer tidak terlambat lagi untuk ucpkan slmt mnjalani ibdh puase..smg ramadhan kali ramadhan yg terbaik kita jalani..sedar xsedar dah 7 hari kita bepuase..dh brp juzuk al-quran kita baca?..sekadar mengingat kan diri sendiri jugak yg selalu terlalai dgn kesibukan dunia  ni...

Mcm2 yang dilalui dlm dua tiga bln ni, selain sibuk dgn tgs chambering..bkn senang sebenarnya nk jadi lawyer ni ..baru sedar...banyak yang perlu dipelajari...btul lah kata lec yg ngajar subjek sistem kehakiman dulu DR IBNOR AZLI...dunia kehakiman  islam ni bkn hanya didasari dengan akta dan enakmen namun perlu kembali kepada dasar al-quran dan hadis selain ilmu2 spt memujuk.menenangkan, pendengar yang setia..skill2 ni semua nya perlu sebati dlm jiwa seorang peguam syarie selain dari skill2 yang lain...Semoga saya terus thabat dalam arena ni...alhamdullilah setakat ni Allah beri kekuatan untuk melalui nya dengan baik...mendapat seorang bos yang sgt baik satu anugerah yang tak ternilai rasanya..walaupun kadang2 suke bg task last minutes tapi alhamdulilah lah sbb dh biase kan kt u dulu bwat koje last minutes...hehehe (sesiape yg xde skill ini dgn baik jgn tiru...bahaya)...

Mggu lepas alhamdulilah majlis konvokesyen saya di ukm bersamaan 9 dan 10 hb....teruja sangat...terutamanya sidang 9hb iaitu sidang degree sbb family de semua masa tu...happy sangat2. THANKS A LOT 4 ALL MY LOVELY SISTER..COZ SUDI LUANGKAN MASA MASING2..WALAUPUN KORANG BANYAK KOMITMEN, JAUH, BUZY NGAN PROGRAM MASING2 TAPI MASIH SUDI MELUANGKAN MASA TUK ALONG TERSAYANG..KORANG MEMANG TERBAEKKKKKKK LAH...LUV U ALL SO MUCH...masa MC umumkan perarakan para penerima ijazah masuk ke dewan tu masa tu dh sebak dah..bayangkan melangkah masuk ke dewan tu ribuan ibu bapa memerhatikan kami semua...xdapat nk digambarkan perasaan ni..bukak buku cenderamata tgok nama tersenarai dalam ijazah sarjanamuda pengajian islam (syariah) (cemerlang)...alhamdu;lilah sgla pnt lelah selama ni terbayar...masa naik pentas tu lagilah tak taw pe perasaan ni..mcm berada di awang-awangan...tak berpijak di bumi yg nyata..hehe gitu sekali penangan nyer...selesai sesi ambil skroll ijazah bacaan doa oleh ustaz ahmad naim fauzi..sebak sayu hati mengaminkan doa beliau..ntah kenapa rasa sangat2 bersyukur kepada Allah kerana memberi kesempatan kepada saya untuk merasai detik2 bahagia ini...terima kasih ya ALLAH..Sebenarnya at the same time, berdebar gak  sbb de orang tunggu kat luar..terfikir2 ma n abah bleh terima ke tak ni...alhamdulilah diaorang bleh terima dia seadanya...tq ma & abah

Seterusnya hari selasa 10hb konvo dip pentabbiran kehakiman dn guaman islam...gembira gak tapi xsegembira hari yang sebelumnya coz my family xde...masuk dewan pun agak lambat sbb solat zohor dulu..sepatutnya kena masuk dewan dlm kul 1 tapi sengaja masuk lewat ngan tengku sebab nak solat dulu..xkanlah sebab nak konvo ambil segulung sijil sampai xnak solat kan..sangat2 xmasuk akal=)...selesai majlis dia ngan member2 ex-uniti tggu kt luar dewan...thanks kat NAD, K.WAN N K.LIYANA...terharu seh korang datang tengok ak....

Walau pe pun kejayaan sy hr ni adalah berkat doa dan restu dari ma n abah tercinta...tanpa doa kalian sapelah saya di muka bumi ini...doa n restu kalian tu amat diperlukan selagi hayat dikandung badan..xlupa juga kepada semua warga pendidik yang pernah mendidik saya,mencurahkan bakti ilmu terima kasih yang tidak terhinngga diucapkan,,,shbt2 yang sama2 melalui suka dan duka cereka hidup ini...
sampai di sini je post tuk kali ni nak beradu dulu dah lewat ni sok nk kerja=) salam









2 comments:

Cik Nad said...

taniah cik lawyer =)
aku tumpang gembire.bangga seh dgn ko..
erm pic y bawah skali tu nape makcik tu pandang slack?kuikuikui!

nurul said...

tq nad cyg...ak rase makcik tu bkn pndang slack..dia blurr xtaw nk pilih antara ko ngan ak sape bakal menantu dia..hahah coz yg dua org g tu sah2 lh dh kawin kn..kiki ataupun hipotesis nyer makcik tu pndg slack kt kita sbb xajk dia bergmbr sekali=)